Bert Verbeke

 

© Damon De Backer

© Damon De Backer

BERT VERBEKE (1983) is acteur, zanger en muzikant. Hij studeerde eerst regentaat muziek aan de Hogeschool Gent en nadien dramatische kunsten aan het conservatorium van Brussel, waar hij in 2009 afstudeerde.

Bert acteerde voor onder andere De Zwarte Komedie, V.E.L.D., het Vernieuwd Gents Volkstoneel, Uitgezonderd. Theater! en theater FroeFroe. Hij was te zien in de musicals 'Fiddler on the roof','Ben X', '14-18', 'Muerto!' en 'Pippi Langkous'. Enkele van de theatervoorstellingen waarin hij speelde zijn: 'Naamloze Gebeurtenis' van Mathias Sercu (TG De Link) en 'Costa Blanca' met Clara Cleymans. Met TG De Link speelde hij ook in 'The Beauty Queen Of Leenane', geregisseerd door Domien Van Der Meiren.

Bert speelde vijf jaar Bram Schepers in 'Thuis' en vertolkte gastrollen in series als 'Witse', 'Zone Stad' en 'Vermist'. Hij was ook te zien in de kortfilm 'Daijobu' en in 2015 in de cinemazalen als Lee in 'Lee & Cindy C.' van Stany Crets. Bert speelde ook de rechercheur Laurent in de politiereeks 'Coppers' op VTM. 

Bert Verbeke was jarenlang frontman van de Gentse groep Nova Zembla. Van 2013 tot 2015 maakte hij deel uit van 'Jukebox Voor Kids', waarin kinderliedjes op een ludieke manier gebracht werden. Hij werd in 2013 winnaar van het één-programma 'Stars for life'. In 2015 toerde hij met zijn solovoorstelling 'Beter Dan Ik', met eigen Nederlandstalige songs. In 2016 toerde hij met een ode aan Ramses Shaffy, samen met Jelle Cleymans en Della Bosiers. Dit seizoen volgt er een debuut-ep.