Debbie Crommelinck

 

© Damon De Backer

© Damon De Backer

DEBBIE CROMMELINCK (1986) is de oprichter en bezieler van TG de LINK. Ze studeerde in 2008 af aan het Conservatorium Brussel als Master in de dramatische kunsten. Ze kon onmiddellijk aan de slag bij Studio 100 in de jeugdserie ‘Amika’ (Ketnet), en bij NTGent met de voorstelling 'De Illusionist'. Ze speelde ettelijke gastrollen in o.a. 'Witse', 'Rox', 'Ella', 'Familie', 'de Kotmadam' en 'FC De Kampioenen'. Ook was ze te zien als Daisy in Thuis en in de jeugdserie Kosmoo. In 2017 voltooide ze de opnames van 'De infiltrant', een nieuwe fictiereeks voor VTM en Eyeworks.

In het theater speelde zij in coproductie met NTGent ‘De Illusionist’, een productie van Servé Hermans en Aus Greidanus jr., waarmee ze drie seizoenen lang door Vlaanderen en Nederland tourde. Snel volgden de voorstellingen ‘Ballet voor dikke jongens’ en ‘De Wijven’.  Van dit laatste stuk schreef ze zelf de tekst. Nog bij Veld-producties, dat ze oprichtte samen met Servé Hermans, maakte ze de voorstelling ‘Iets om van te huilen’, een tekst van Jibbe Willems met collega Bert Verbeke. Ondertussen speelde ze ook in ‘De familie Trampolini’ van het jeugdtheater het Appeltje en in ‘Clauskamp’ van NTGent. In 2013 was ze te zien in 'Othello' van De Spelerij en in 2014 tourde ze met dit gezelschap met de voorstelling 'Kat op een heet zinken dak'. Beiden aan de zijde van Mathias Sercu en Eva van der Gucht in een regie van Paula Bangels. In 2015 mocht ze deel uitmaken van de cast van "Aspe - moord in het theater" in regie van Frank Van Laecke en in 2017 vervoegde ze TGVagevuur voor de voorstelling 'Cel' en 'de naamlozen'.

Ze werkte de voorbije tien jaar ook als dramadocente bij NTGent, Larf en De Spelerij waar ze (productie-)workshops, inleidingen, theaterkampen, theatertrajecten,...verzorgt. Ze maakt daarnaast deel uit van het vaste dramateam van de Academie voor Woord te Deinze. Regisseren deed ze de voorbije jaren bij Theater De Waanzin, de Loofblomme, Hoger Streven, het Zwevegems Teater,Theater Retorika Zele en Tros Overijse.

Sinds 2015 is ze de drijvende kracht achter TG de LINK.