Tim David

 

Tim.JPG

TIM DAVID (1983) studeerde in 2005 af aan de theateropleiding in Antwerpen, toneelklas Dora van der Groen.  Hij speelde mee in theatervoorstellingen van Laika, Padarijs, Braakland/zhebilding, De Queeste, Malpertuis, Het gevolg, TG de Link , Het Paleis en De Nwe Tijd. 

Tim speelde gastrollen in 'Thuis', 'Aspe',' Witse', 'Flikken', 'De zonen van van As', 'De ridder', 'Kosmoo', 'Creme de la creme', 'De Kotmadam' en had een grote rol in 'De Kavijacks' in regie van Stijn Coninx.

Samen met Riet Muylaert, Anastassya Savitsky en Jakob Verstichel maakte hij vorig seizoen een kindervoorstelling. 'Het ding en ik (5+)' wordt in 2018 hernomen.   Bij dit maakproces lieten de makers zich coachen door Peter Seynaeve en Dimitri Leue. 

Tim speelde vorig seizoen mee in 'NIETS', een jeugdvoorstelling van Het Paleis en De Nwe Tijd, die werd geselecteerd voor het Theaterfestival.  Samen met makers van de De Nwe Tijd maakte   hij ook 'Heimat 2'. Een voorstelling over afscheid nemen. Daarvoor reisde ze helemaal naar het noorden van Groenland, om daar op een smeltende ijsvlakte een nieuw gecomponeerd requiem te spelen. Op Theater aan Zee 2018 gaat 'Heimat 3' in première. 

Samen met mensen uit zijn geboortedorp, Knesselare, maakte Tim twee theaterstukken op bijzondere locaties : 'Bal van de pompiers' en 'Midzomernachtsdroom'. 'Midzomernachtsdroom'een liefdeskomedie van Shakespeare, werd in een militaire loods gespeeld door 18 spelers en 5 muzikanten. Er kwamen meer dan 1000 mensen kijken. 

In april 2018 organiseert Tim een theaterfestival voor jonge makers: 'De Brugse connectie'. Dit theaterfestival wordt georganiseerd naar aanleiding van de 300ste verjaardag van de Academie, een Kunstschool in Brugge, waar Tim dramalessen geeft aan jonge mensen.